Årets sista dag är här

Imorgon börjar 2009. Minsann.
Jag undrar vad som kommer att hända detta år.
2008 var nog ett rätt bra år. I alla fall för mig.
Jag fick ett nytt och roligare jobb med en bättre chef, bättre betalt (men inte så himla bra ändå).
Jag och Jocke åkte på vår första utlandsresa tillsammans, Montenegro. Där var det så himla fint.
Vad hände mer? Vi flyttade från ett radhus till ett annat, men än så länge bor vi inte ensamma bara vi två. Men nästan.

Ikväll blir det en lugn kväll, precis som förra nyårsafton.
Kanske skulle det ha varit skoj med en nyårsfest eller middag med lite folk, men när man precis har varit magsjuk så räcker det utmärkt att vara hemma med sin älskling.
Det blir avokado med räkor och romröra, fransyska med potatisgratäng, och till sist vaniljpannacotta med äkta vaniljstång från Guadeloupe och egengjord hallon-och passionsfruktgelé. Minsann.
Jag tror att vi kommer få en trevlig kväll tillsammans, "bara" vi två.
Jockes syrra vekade tycka att vi är lite konstiga som väljer att fira nyårsafton hemma, men jag vet minsann fler som inte har lust att festa gärnet ikväll. Det kommer fler festkvällar.

Gott nytt år på er, nästa år ska jag berätta om julen.

Sjukt och sjukt

Den sista tiden har jag haft väldigt konstiga drömmar.
Några dagar innan jul drömde jag till exempel att jag tappade en massa tänder. Det var så sjukt verkligt.
Och så drömde jag att jag sprang mitt första marathon, och vann. Det var inte alls jobbigt. En av mina jobbkollegor sprang fram till mig när jag låg på marken efter loppet och hällde vatten på mina ben. Det skulle visst hjälpa sade han.
Men jag var ju inte alls trött.
Natten till igår drömde jag att jag trodde att jag hade flatlöss, så jag gick till apoteket och köpte en kräm. Jag tyckte det var mycket pinsamt, men måste man så måste man.
Väl hemma så hittade jag inga löss, men jag tänkte att jag får väl använda krämen i alla fall, så har jag inte slösat bort pengarna. Ööh?
Jag drömde också att jag spydde två gånger.
Sen vaknade jag och mådde illa. Fick ett sms från Åsa på jobbet, som sade att hon var magsjuk.
Ojsan.
Det var jag med.
Igår låg jag i sängen och soffan hela dagen, jag var kanske uppe på fötterna sammanlagt 45 minuter på hela dagen.
Åt gjorde jag inte heller. Jag var inte hungrig, utan mådde bara illa. En burk Coca-Cola gick ned försiktigt, och när jag inte ätit på 25 timmar provade jag med lite mörk choklad. Två rader fick jag i mig på ungefär 1,5h.
Det lönade sig att vara försiktig, jag spydde "bara" två gånger igår, precis som i min dröm.
Jättekul var det också; eftersom jag inte hade ätit på ett bra tag kom det bara upp galla. Tjock gulgrön vätska.
Mmmmm...
Inga kramar fick jag heller, men det förstår jag. Jocke var lite rädd för mig.
Men idag mår jag bra igen, lite hungrig är jag, så nu är det dags för frukost!

Aggresiva kunder

Ibland kommer det in folk till oss som är rätt så aggresiva. Det är inte bara här jag sett folk som beter sig illa, utan i andra butiker också, då jag också har varit kund. Jag förstår inte hur någon kan bete sig på det viset.
Till exempel så var det ett par grabbar som kom in hos oss idag.
En av dem frågade om han fick prova lite skor, och jag sade att visst får du det, och så hängde jag tillbaka två par byxor på väggen. Då sade han plötsligt till sina polare "kom vi sticker, här får vi ingen service."
Ursäkta?
"Visst får ni service, men jag måste ju hänga ifrån  mig byxorna först, så jag inte har händerna fulla när jag ska hjälpa er" svarade jag.
Så ville han att vi skulle utföra en tjänst som inte ingår i vår policy, såvida man inte tänker handla just den dagen.
Så jag frågade "har du tänkt att handla idag?"
Då blev han sur och frågade vad det hade med saken att göra, om han skulle handa idag eller en annan dag.
Jag svarade som det är, och då svarade han att han minsann fått detta gjort i vår butik på Hornsgatan 15 gånger.
"Sade du Hornsgatan?" frågade jag, och han svarade ja.
"Nu är det ju så att vi inte har någon butik där" sade jag fortfarande med ett vackert leende, och då blev han ännu surare, och sade att han minsann jobbade på Hornsgatan, och gick förbi vår butik hela tiden.
Jag berättade då vart våra butiker ligger i Stockholm, och han sade "du är väldigt envis för att arbeta i en liten tjorre."
"Mm" svarade jag, för jag orkade inte mer, jag bara log, för jag tyckte han var så dum. Så gick han och hans kompisar.
Är det något fel på mig för att jag "bara" är ett butiksbiträde? För att jag jobbar med service?
Suck, vissa människor...
Visst ska man vara trevlig mot sina kunder, även om de inte planerar att köpa något just idag. Och det är jag, jag är alltid trevlig. Men man kan faktiskt inte behandla folk som om de vore gudar, bara för att de råkar traska in i ens butik. De kan faktiskt inte få bete sig hur som helst mot personalen. Det spelar igen roll hur mycket pengar de har.

När jag jobbade på Burger King så var det en man som stod i min kassakö, och när det var hans tur, så pekade han på en av tavlorna och sade "jag vill ha en sån där"
"Jag kan tyvärr inte avgöra vilken av burgarna det är du pekar på" svarade jag.
Då suckade han ljudligt och sade "den dääääär"
"En Whooper?"
"Jaa" suckade han
"Vill du ha en meny" frågade jag då.
ännu en suck, "jaaa"
"Att dricka?"
han suckade igen, "cola" svarade som om det vore den självlaraste saken i världen.
jag höll skenet uppe och frågade om han ville ta med maten
"jaaaa" svarade han på samma suckande det-är-väl-klart-att-jag-vill-vis.

Det är nog en av de värsta kunderna jag haft, för han var så otrevlig, och verkade tycka att jag skulle veta exakt vad han ville ha. Fy.
Och han som blev sur när han inte fick rabatt, och började prata med sin lille son när jag försökte förklara varför han inte fick någon rabatt. Han började helt enkelt ignorera mig. Vuxet, väldigt vuxet. Pucko.

Jag trivs mycket bättre här än jag gjorde när jag jobbade på Burger King och Upper Crust, men det kommer alltid att finnas folk man helst skulle vilja låta bli att serva. Men det går ju så klart inte, så då sväljer man orden man helst skulle vilja slänga ur sig, och ler istället.
Det är tur att jag spelat så mycket teater, haha.

Många är också aggresiva när det ska returnera eller reklamera en vara, som om det skulle hjälpa. Vi har ju ändå våra regler att gå efter, hur sur och grining än kunden verkar.

Men för det mesta har vi trevliga kunder, och många kommer tillbaka när det är dags för nya kläder eller skor.
Och det tycker vi om. ♥

Ibland kan jag

I förra veckan fick jag för mig att jag skulle sy en söt liten gris, men det gick inte så himla bra. Jag kommer inte ihåg att det var så svårt att sy på symaskin. Alla svängarna var ju jättesvåra.
Jag hade i och för sig inte så lång tid på mig innan jag skulle till jobbet, så jag gav bara symaskinen en chans innan jag packade ned gristyget i  väskan. Sen sydde jag för hand på jobbet. Så lugnt hade vi det i fredags...
Men raka sömmar kan jag fortfarande sy :)
För ett tag sen så försvann den lilla Koss påsen jag brukar ha min iPhone i. Det var nummer två jag slarvade bort.
Så idag fixade jag en ny. Jocke ville också ha en, så jag fixade en åt honom också, väl medveten om att han säkert skulle kunna göra det själv, och säkert snyggare än mig också. För det är sån han är, han gör nästan allt bättre än mig.
Usch.

Grattis älskling

Idag är det två år sedan jag och Jocke träffades. Tänk, för exakt två år sedan satt vi och fikade på ett café i Stockholm. Snart kommer han hem från sin bandymatch, som tyvärr slutade med en förlust, och då ska han få muffins.

Hosta inte tills du får huvudvärk

Snyt dig inte tills du blöder näsblod, och vad du än gör, hosta inte tills du spyr, för det är inte kul. Jag lovar. Fan vad trött jag är på att vara förkyld, fyra gånger på fem veckor.

Jag har hittat en skatt!

Jag traskade ut i förrådet för att leta efter lite stoppning till julegrisen som jag hade tänkt sy. Jag drog ned en låda, och vad hittade jag där? En massa tygbitar i vackra färger och mönster. Eller ja, hälften var vackra, de andra var inte riktigt min stil. Jag ringde Jockes mamma för att fråga om jag kanske skulle kunna ta en bit, och hon sade att det var fritt fram. Hon är själv inte särskilt förtjust i sådana mönster, men hade fått dem, och sade jag förstår att det är en skatt för vissa.
Jag var rätt trött och hade tänkt satsa på att ligga i sängen vid 22, men efter att jag hittade tygerna var jag plötsligt pigg. Åh vad jag vill sy!
Men det får vänta till imorron.



Taskig bildkvalité, jag vet. Men jag vet inte riktigt vart kameran är, så det är telefonen som fått stå för bilden. Och katten är inte död, jag lovar, hon vilar bara.



Hårtuss


Igår var jag bra på jobbet ;) Siffrorna till höger är kronor...

Jag jobbar på ett dagis!

Idag varvade mina medarbetare handstående med julsånger ute i butiken. Jag gömde mig på kontoret och spelade Bandit på datahögtalarna, men då började de sjunga med i Alice Coopers Poison också.
Ibland är det synd om mig ;)
Men jag fick besök av Sara från mitt förra jobb, och det var mycket trevligt.

Förkyld har jag blivit igen också. Jag sprang ju två gånger förra veckan, men i söndags vaknade jag alldeles förkyld igen. Trots detta skulle vi ut och köpa julgran och laga julskinka. Det var lite jobbigt, men jag tror inte att jag klagade så himla mycket.
Som sagt så blev ju skinkan himla god, bara halva kvar nu, och granen blev vacker den med. Julpyntet inhandlades på IKEA i fredags för halva priset. Bara plastkulor, och det är ju lite tråkigt, men mycket billigare. Jätteskoj att man var tvungen att knyta fast fiskelina på varje kula.Trådarna var precis tillräckligt korta att det nästan inte var svårt att få till en knut.

Igår var jag till stadshuset och applåderade åt en massa civil- och högskoleingengörer från KTH, däribland min alldeles egna söta sambo som nu är högskoleingengör. Minsann.
Snittar och champagne i gyllene salen blev det också. Himla goda snittar, lite för mycket champagnesmak på bubblet. Jag gillar sött och sliskigt bättre jag. Men ett halvt glas fick jag ned.

Det är fortfarande rätt dött på jobbet, ingen vill väl köpa löparskor eller tights just nu. De som springer på vintern verkar redan ha fixat grejor. Och dessutom är det ju inte alls halt och inte särskilt kallt här i Stockholmstrakten. Några plusgrader och duggregn. Fy så tråkigt, ge mig snö!

Jag funderar på att klippa av hårslingan jag har på min vänstra sida, så att allt är kort där. Frågan är bara om jag ska göra det själv, eller om jag ska ta hjälp av Jocke... nej jag vill göra det nu!

Min första julskinka

Jocke har pekat på julskinkorna i affären de gånger vi handlat tillsammans i december, så i fredags köpte vi en, och igår åkte den in i ugnen.
Jag sade bestämt att om vi skulle köpa en färdigkokt skinka så sklle Jocke få äta hela själv, så det blev en rimmad istället.
Receptet sade att man skulle räkna med en timme per kilo, men det tog inte två timmar för vår skinka, utan fyra.
Men gott blev det, lite salt kanske, men jag tycker faktiskt om det.  Tunt tunt skivad salt julskinka på lingongrova. Mmm.
Vi struntade i att griljera skinkan faktiskt. Det finns ju hur många olika slags griljeringar som helt, men i min familj har det alltid varit senap och ströbröd. Och jag gillar inte senap. Blää.
Det är jättetrevligt att slippa sitta och pilla bort griljeringen faktiskt :)




Jag har sprungit igen!

Wowow jag sprang hela två gånger förra här veckan. Ooh.
I fredags gick jag upp 7.20 istället för 7.30 och tog bussen 8.00 istället för 9.00.
Jag anlände till jobbet 9.40 och sprang 30 min på ett av löpbanden med en fart på 9 km/h.
Jag kom alltså ungefär 4,5 km.
Det är rätt så kort till och med för mig, men jag börjar mjukt så jag slipper göra illa mig igen.
Dessutom har jag på veckans två pass sprungit mer än jag gjorde i hela november.
Hittills har jag sprungit 10,5 km i december, och i november försökte jag mig på hela 3 pass, men det gick ju inte alls.
Så lite duktig känner jag mig i alla fall :)

Det var hela träningsveckan, löpning 6 km i tisdags, och så i fredags.
Inte så mycket. Fy nu känner jag mig inte så duktig längre :(

Äntligen har jag sprungit! Plus julfesten på Gimo herrgård

I förrgår tog jag mig äntligen ut igen efter smärta i vristerna och tre förkylningar på tre veckor.
Jag tog det lugnt och sprang inte så långt (6 km på 38 sekunder) och det kändes bra att vara ute igen.
Skorna kändes som betongklumpar och jag skulle velat ta i lite till kanske, men man ska börja försiktigt. Särskilt om man haft ont. Men jag råkade låta bli att träna styrka igår :(

Jag skulle sprungit i söndags men vi städade en massa i stället, och i fredags råkade jag bada jacuzzi istället för att springa ute i snön och halka på isen i Gimo.
Vi var nämligen på Gimo herrgård för att ha lite julfest med jobbet.
Klockan 14 var vi klara med lunchen, och då hade vi till 16.30 på oss tills vi skulle samlas igen.
Jag hade tänkt att ta en joggingtur, men med en mage full av mat, en jacuzzi på rummet och bara 2,5h på mig att smälta maten, springa, bubbla och göra mig i ordning så bara råkade jag låta bli att springa.
Det tog så lång tid att fylla badkaret att jag bara hann sitta där i 20 min. Lite dålig planering av mig :(
Vid 16.30 var det i alla fall dags för oss att knalla ned till konferenssalen där vi blev bjudna på en Salsauppvisning följd av en kurs i just Salsa.
Det var rätt skoj, men åh så varmt och obekvämt med finkläderna på. Jag tänkte hela tiden shit, jag kommer få världens fläckar under armarna! Men det slapp jag.
Jag fick dansa med en stilig kavaljer som inte var så dålig heller.
Det var mycket trevligt, för det är inte skoj att behöva dansa med någon som är stel som en pinne, eller trampar en på tårna titt som tätt. Se nedan hur perfekt synkroniserade vi var :p


Som man kan se så var det några fler herrar än damer närvarande.

Men det hade faktiskt varit ännu trevligare att få dansa med Jocke. Det skulle vara skoj att få veta hur han rör sig. Och honom är jag ju inte rätt att ta i, det blir på ett annat sätt då liksom.
Efter dansen fick vi varsitt glas mousserande vin, och så pratade vi en stund innan vi begav oss till julbordet.
Jag hade grubblat lite på hur det skulle gå för mig på denna tillställning. Jag känner ju bara tre personer på hela företaget liksom, och tänk så skulle de alla sitta vid samma bord, och så skulle jag inte få plats. Kul att sitta vid ett bord där man inte känner nån liksom...
Min förra pojkvän skulle nog inte ha nåt emot det, men jag är inte social på det sättet. Jag är nog faktiskt sämst av alla jag känner att sitta och snacka med folk jag aldrig träffat innan.
Jag gjorde ett tappert försök med min rumskompis, men hon verkade inte alls intresserad.
I alla fall så satt de alla tre vid ett bord för fyra. Där satt ytterligare en av alla företagets anställda, och jag kände hur modet sjönk.
Min pappaledige butikschef såg nog det på mig, och sade men sitt du här! och flyttade till bordet bredvid, där hans sambo satt.
Åh tack :)
Jag beställde en Coca-Cola till middagen, hade ingen större lust att knalla upp klockan 8 helt bakis och åka bil hem sen. Nej tack. Så kom helt plötsligt en av servitriserna och sade ursäkta men vi har fått order att det är två dricka per gäst som gäller, så vad vill du ha mer än din cola?
Haha, order.
Jag sade att jag tar väl ett glas vin då (fan vad ni tjatar typ). Jag hade ju kunnat ta en cola till, men äh, ett litet glas vin blir man väl inte bakis på. Va? Och så blev jag bjuden på en snaps också. Den gick rakt upp i huvudet minsann. Men bara i fem minuter ungefär.
Efter middagen satt vi och snackade ett bra tag, innan vi gick till dessertbordet.
Jag packade min tallrik full och åt inte ens hälften.

(det blir inte så bra med iPhone och mörker)


Det var med andra ord inte så gott som det såg ut. Sen hade vi trott att det skulle vara ett juligt dessertbord, eftersom vi just ätit julbord, men icke.
Inte en saffransbulle så långt ögat nådde. Knäck fanns där, och det blev  vi glada över, men hur juligt är det med ostkaka, kockosbollar och kladdkaka? Gott är det, men juligt?
Till fikat fick vi välja mellan whisky och konjak. Jag valde konjak.
Sedan bar det av till konferenssalen igen för disco hela natten. Eller ja till klockan ett i alla fall.
Halva skaran dansade medan den andra halvan satt och snackade. Eller ropade rättare sagt.
För fy tusan vad det skränade i högtalarna. Och jag hade öronpropparna hemma. Dumt.
Vid halv två gick jag och lade mig. Jag hade hört lite rykten om att det kanske skullebli efterfest i vår jacuzzi, och det hade jag ingen lust med. Inte den kvällen. Så jag gick ungefär när det var en fjärdedel av julbordsfirarna kvar och kämpade mig till rummet. Vi bodde i lilla herrgården, och det var ungefär 200 meter isig väg dit. Men det gick bra.
Det tog ett tag innan jag somnade, och precis när jag hade slumrat till hörde jag en massa högljudda röster, och så öppnades vår dörr.
Och så stängdes den igen. Hmm, ingen gick in. De efterfestade i sofforna precis utanför dörren istället.
Tack. Snällt att väsnas där ute istället för i ett av de många sällskapsrummen i lilla herrgården.
Men jag hade i alla fall en öronpropp att sova med, så jag tryckte in den i örat och så var det tyst :)
Efter ett tag vaknade jag av att hela sängen skakade. Rumpkompisen som stupade i säng.
Ännu lite senare vaknade jag av att någon snarkade som en hel karl.
Vafan?Har hon bytt rum med nån eller, är det en man som ligger bredvid mig? tänkte jag.
Men så var det inte.
Efter drygt 5 timmars sömn gick jag upp, duschade och begav mig ned till herrgården för att käka frukost. Klockan 9 gick bussen hem, men vi Väsbybor + kollegan som bor i Barkaby åkte bil minsann.
Vid 10 åkte vi hem, och sen satt jag i soffan en stund och försökte titta på film.
Men jag gav upp och lade mig i sängen i 2h istället. Det var riktigt skönt.
Sen tittade jag klart på filmen, och Jocke kom hem. Det var trevligt, jag saknade honom när jag skulle sova.

Lite bilder från rummet kommer här, tagna med min Iphone eftersom de nya batterierna i min kamera visst inte var särskilt nya. Ska lägga upp de bilder jag hann ta med kameran snart...

Hallen i lilla herrgården


Sen kom en trapp


Gammal tavla



En hall


Grejor



Och nån matsal. Längre in fanns biljardrum och något biblioteksliknande rum.


Här fanns en större tavla


Och en rustning minsann


Upp för en trapp till


En tjej sade vilken lång soffa, den ser ut som en tax!


Sällskapsrum


En trappa till, så befann vi oss på vinden



Där var det mörkt, så bilderna blev ännu sämre.

En spinnrock


Takbjälkar



Sjöman och skepp



Badkaret



Toaletten var lite knasigt placerad kändes det som


Ingen gammal läskig fön på väggen inte :O



Uggla


Han bodde på sänggaveln


Utsikten från vindsrummet



Det var en trevlig vistelse vi fick på Gimo herrgård. Jacuzzin kändes lite flottig, och när det frågades vill ni ha kaffe? och någon svarade nej tack så var man tvungen att själv fråga om te. Alla dricker ju faktiskt inte kaffe.
Men annars så var det finfint. Mjuk och skön säng med duntäcke. Men inte dunkudde, där var det samma gamla vanliga syntetkudde som det alltid är på hotell.
Hade jag haft tid hade jag gärna spenderat lite mer tid i jacuzzin, men jag har lovat mig själv att nån gång skafa mig ett badkar med bubbel i, så det var nog inte sista gången det här :)

Önskelista?

Då börjar man riktigt känna att julen är på intågande. "Bara" 20 dagar kvar nu.
Kanske är det dags att knåpa ihop en liten önskelista?
Eller det kanske man inte gör när man är 22?
Förra året bestod min önskelista bara av två punkter, en plattång och Roslund/Hellströms bok Flickan Under Gatan.
Jag fick med andra ord allt jag önskat mig i kulklapp. Och lite andra grejer.
I år har jag inte tänkt så mycket alls. Några saker jag kan komma på bara sådär är:
  • Körkortsboken
  • Filippa K muggarna "splash"  jag har ju alla andra svartvita muggar + två par till (här finns en länk)
  • Presentkort i inredningsbutiker
  • Presentkort på ICA eller Coop
  • Körlektioner
Sen vet jag inte. Jag har mest tänkt på vad jag ska ge. Det är inte lätt minsann, att komma på bra grejer att ge bort.
Lillasyster och mamma är jag klar med, och jag tror de kommer bli glada.
Lillebror är nästan klar, likaså pappa och mormor.
Och så var det Jocke. Det är så sjukt svårt att komma på presenter till honom. Och sen måste man se till att slå in dem eller gömma dem riktigt bra, så han inte hittar dem. För han är så himla nyfiken.
Just nu har jag nog lagt 1950 på julklapparna, och det lär ju bli en 800 till tror jag. Minst.
Oj oj oj.
Men det kanske inte är så himla mycket ändå. Eller?

"Sex is always the answer, it's never a question, 'cause the answer is yes"

I lördags skaffade jag mig Nickelbacks senaste skiva Dark Horse.
Det svänger ju utan tvekan, men jag undrar vad som hänt med texterna.
Vissa låtar är lite djupare och tänkvärda, som Just To Get High som handlar om en vän som går ned sig i drogmissbruk, medan andra mest bara handlar om sprit eller sex. Det känns som om skivan är uppdelad i två delar. På ena delen är bandet samma som alltid, och på den andra delen så är de... lite skitigare liksom. Sex drugs and rock and roll till 100%
Det känns lite konstigt, för jag känner inte igen Nickeback i såna texter.
Musiken är den samma, man dras liksom med och vill bara sjunga sjunga sjunga, men jag är inte precis den som sjunger saker som:

från Burn It To The Ground
We're going off tonight
to kick out every light
take anything we want
drink everything in sight
We're go till the world stops turning
while we burn it to the ground tonight

från Next Go Round
I wanna do it till the sun comes up
until we're both so good and sweaty
that we can't stand up
I wanna do it till we're both about to drop
as long as we're tied up together
then we're never gonna stop
I wanna go until the neighbors all complain
because they heard somebody screamin'
and they think we're both in pain
I wanna go so long your parents think you've died
there gonna call the cops, the CIA, and then the FBI

från S.E.X
"No" is a dirty word
Never gonna say it first
"No" is just a thought that never crosses my mind
Maybe in the parking lot
Better bring your friend along
Better all together than just one at a time

S is for the simple need
E is for the ecstasy
X is just to mark the spot
Because that's the one you really want
Yes! Sex is always the answer, it's never a question
'Cause the answer's yes, oh the answer's yes
Not just a suggestion, if you ask the question
Then it's always yes, yes!

från Shakin' Hands
Far too pretty to be giving it cheap
That's why she's making six figures working three days a week
Ya she'd even break a promise in the promise-land
She didn't make it this far by just shaking hands
She'll shake her money maker twice as hard as anyone can
She didn't make it this far by just shaking hands

I doubt she’d even let the devil buy her little black book
City Hall would probably fall off if anyone got a look
Every A list player is a favorite friend
Says they all taste the same in the back of the Benz
Her congressman will call her every once in a while
Got the school girl skirt on the top of the pile
She’d done everyone once And everyone knows
You got to get a little dirty when you’re digging for gold

från Somethin In Your Mouth
you naughty thing
your ripping up the dance floor honey
you naughty woman
you shake your ass around for everyone
your such a mover
i love the way you dance with anybody
the way you swing
and tease them all by sucking on your thumb
your so much cooler when you never pull it out
'cause you look so much cuter with something in your mouth

från This Afternoon
Lookin' like another Bob Marley day
Hittin' from the bong like a diesel train
And I'm down with hanging out this afternoon

We got weeds in the backyard 4 feet tall
Cheech and Chong prob'ly woulda'smoked 'em all
So im out on the couch this afternoon

Beer bottles layin' on the kitchen floor
If we take 'em all back we can buy some more
So I doubt we'll go without this afternoon

Jag känner mig liksom inte som mig själv när jag lyssnar på de här låtarna. Det svänger och de är skitbra. Men texterna... det blir liksom helt fel i mitt lilla pryda huvud. Kortslutning nästan.
Det brukar vara mer såhär:

Från Gotta Be Somebody
This time I wonder what it feels like
To find the one in this life
The one we all dream of
But dreams just aren't enough
So I´ll be waiting for the real
I'll know it by the feeling
The moment when we´re meeting
Will play out like a scene straight off the silver screen
So I`ll be holdin’ my breath
Right up to the end
Until that moment when
I find the one that I'll spend forever with

Från I'll Come For You
I'd come for you
no one but you
yes, I'd come for you
But only if you told me to
I'd fight for you
I'd lie, it's true
Give my life for you
You know I'd always come for you

Från If Today Was Your Last Day
If today was your last day
and tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last?
Leave old pictures in the past
Donate every dime you have?
If today was your last day

Från Just to Get High
But I can still remember what his face looked like
When I found him in an alley in the middle of the night
Tell me what you know! Tell me what you gone and done now!
Tell me what you know! Tell me what you gone and done now!
Gun would do the trick, get it over with
You're better off...
To take all you've got and burn it on the spot
Just to get high-igh, igh, igh

Från Never Gonna Be Alone
Time, is going by, so much faster than I
And I'm starting to regret not spending all of it with you
Now I'm, wondering why, I've kept this bottled inside
So I'm starting to regret not selling all of it to you
So if I haven't yet, I've gotta let you know...

Your never gonna be alone
From this moment on, if you ever feel like letting go
I won't let you fall...
Your never gonna be alone
I'll hold you 'til the hurt is gone

Av de låtarna som i alla fall jag tycker har en djupare mening är supa-knulla-röka på, så är det bara Just To get High som är snabbare och får en att bara vilja sjunga för full hals. De andra är rätt så lugna.
Inte för att det är något fel med det, men nuförtiden blir jag bara rastlös av såna låtar. Jag vill ha tunga riff och sväng liksom. Och de låtarna ligger på... den mörka sidan av skivan kan man väl kanske säga...
Och de låtarna som satt sig mest i mitt huvud är S.E.X, Something In Your Mouth, Next Go Round och Just To get High.
Det känns ju riktigt bra.

Jag vill bara sova

Det var inte helt lätt att kravla sig ur sängen imorse.7.30 är inte särskilt tidigt när man ska upp till jobbet. Speciellt inte när jag gick up 4.15 varannan vecka när jag jobbade på mitt förra jobb.
Men jag har vant mig vid 7.30 nu. Jag skulle kanske kunna gå upp 8, men jag är så sölig, så de dagar jag råkar ligga kvar en halvtimme får jag ta med frukosten till jobbet.
Nu sitter jag i köket och äter frukost istället. Försöker mysa med ett tänt ljus, men det är lite svårt.
Kanske dels för att jag sitter här och skriver ;) men mest är det nog för att all stackars snö är borta nu. En liten liten hög ligger kvar här utanför.

Igår provade jag kläder för att hitta något att ha på mig på fredag kväll då vi har julfirande med jobbet. Det fick bli en röd klänning som jag hade på julafton förra året.
Men den 17 december, när Jocke tar/får sin examen, då vet jag inte alls vad jag ska dra på mig.
Jag skulle vilja a något liknande den här vackra klänningen nedan.

Har jag inte redan en sån då, det ser ju ut så?
Jo det gör ju det, men det här är en kjol och en korschettliknande topp. Och jag vill inte sy ihop de båda för bara en kväll.
Dessutom skulle det nog vara lite för kort för klädkoden...

Nähäpp, nu ska jag packa väskan och göra mig vacker utifall det skulle komma några kunder idag. Det är fortfarande sjukt lugnt på jobbet, men vi är positiva, snart kommer folket igen.

Träningsveckan 48

Inget inget inget.
Känner mig som en riktig jävla slöfock, men vad ska man göra om man har ont i halsen. Inte springa och träna styrka i alla fall.

Nu får det fan ta och räcka

Torsdagen vecka 47 var jag hemma och sjuk, sen blev det bättre, men veckan efter kände jag mig dålig igen på onsdagen. Sen blev det bättre igen, men idag har det kommit tillbaka igen!
Jag vill inte mer, jag vill ut och springa och träna styrka.
Usch.
Och när jag inte tränar äter jag inte lika bra som när jag tränar. Julmust tre dagar på raken och choklad och glögg och massa dåligt.



På fredag bär det av ut i upplands skogar. Då ska vi nämligen ha julfest eller nåt liknande med jobbet.
Vi ska ta med kläder för att springa i, finkläder och så ska vi tänka på att det kan bli bastubad.
Undrar om det betyder att man ska ta med badkläder, eller att man ska bereda sig på att eventuellt behöva se sina kollegor nakna... jag hoppas på det första alternativet.
Min bikini är den ultimata bastubikinin. Inte. Det sitter små metallutsmyckningar på snörena, icg de blir varma i en bastu. Riktigt varma.

RSS 2.0